Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Άγριος ξυλοδαρμός ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στους διαδρόμους της ΕΡΤ




Οι διαφημίσεις και τα αφιερώματα που έπαιζε από τις 21.40 χθες το βράδυ η ΕΡΤ στη θέση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ήταν για να καλύψουν τον άγριο ξυλοδαρμό ωρομίσθιων και αδιόριστων εκπαιδευτικών που είχαν μπει στο Ραδιομέγαρο μ' ένα και μόνο αίτημα: Να τους επιτραπεί να πουν και αυτοί την άποψή τους για το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου που τους πετάει στον κάλαθο με τα αναλώσιμα.

Διακόπηκε το δελτίο ειδήσεων για να μην ακουστεί η φωνή τους σε εκπομπή με την Α. Διαμαντοπούλου

Εκπαιδευτικοί από το Συντονιστικό των Ωρομισθίων και την Ένωση Αδιορίστων μπήκαν χθες το βράδυ στην ΕΡΤ ζητώντας να παρέμβουν στην εκπομπή του Γ. Πολίτη όπου καλεσμένη ήταν η Α. Διαμαντοπούλου. "Ζητάμε να πούμε κι εμείς την άποψή μας. Να υπάρχει αντίλογος και όχι μονόλογος της υπουργού" ζήτησαν οι νέοι εκπαιδευτικοί και πήραν την απάντηση. Σεκιουριτάδες και αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους παρεμποδίσουν χωρίς αποτέλεσμα, οπότε κλήθηκαν τα ΜΑΤ και ακολούθησε άγριο κυνηγητό στους διαδρόμους της ΕΡΤ αλλά και ξύλο.

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο στούντιο όπου εκείνη την ώρα μεταδιδόταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσουν στον αέρα τα αιτήματά τους. Ωστόσο η Μ. Χούκλη διέκοψε όπως - όπως το δελτίο, περίπου στις 21.40, και από εκείνη την ώρα οι ξυλοδαρμένοι ωρομίσθιοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί παρέμεναν στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ μ' ένα και μόνο αίτημα: Να σπάσει η ομερτά, ν' ακουστεί έστω και για δύο λεπτά η φωνή τους.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, οπότε η διοίκηση της ΕΡΤ δέχτηκε να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη δήλωση των ωρομισθίων καθηγητών στο δελτίο ειδήσεων των 11.00 μ.μ. στην ΕΤ1. Εκπρόσωπος των ωρομισθίων αναφέρθηκε στα προβλήματα και κάλεσε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με πρώτη το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 μ. στα Προπύλαια.

Η διοίκηση της ΕΡΤ έκανε λόγο για "εισβολή στο στούντιο".

Η κ. Διαμαντοπούλου είχε φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα καθώς δεν άντεχε τον αντίλογο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: