Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μύνηση Κούγια κατά Κωνσταντόπουλου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Νίκου Κωνσταντόπουλου (πολιτική αγωγή). Ο Αλέξης Κούγιας στη μήνυση του αναφέρει συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση του νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς όπως υποστηρίζει «η πολιτική αγωγή δημοσιοποίησε σκόπιμα στο δικαστήριο αντίγραφο της ανακοίνωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με κλήση μου για εξηγήσεις».

Η πολιτική αγωγή είχε αναφερθεί σε δελτίο τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το οποίο είχε προσκομίσει η υπεράσπιση στο δικαστήριο και αφορά στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, αλλά και στην πειθαρχική του δίωξη.

«Η ανακοίνωση χρησιμοποιήθηκε από την πολιτική αγωγή για τη δυσφήμισή μου στο δικαστήριο. Ο ΔΣΑ εξέδωσε μια παράνομη ανακοίνωση, χωρίς νομικό έρεισμα. Είδαμε την επίθεση της μάρτυρος Βαλιαντζα στον πρώην συνήγορο πολιτικής αγωγής, Χρήστο Μυλωνόπουλο. Συγκεκριμένος χώρος επέλεξε και επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες μας την παρουσία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο», δηλώνει ο Κούγιας.

«Το δικαστήριο ξέρει τι λέγεται και κρίνει. Εμάς μας ενδιαφέρει η πρόοδος της δίκης», ήταν η λιτή απάντηση του Νίκου Κωσταντόπουλου. «Αυτό γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή γιατί εκπνέει το 18μηνο. Γίνεται κατά σύστημα για να ροκανιστεί ο χρόνος», δήλωσε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στον εισαγγελέα Άμφισσας, ώστε να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα. Αύριο πρόκειται να ολοκληρωθεί η κατάθεση του Δημ. Πούλιου, συναδέλφου, από το Α.Τ. Εξαρχείων, των Επαν. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: