Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Διευθυντής "Μωραϊτη": Ο Αλέξης δεν θα μπορούσε να κάνει κακό

"Ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί, που δεν μπορούσε να κάνει κακό. Αν έπαιζε σε θεατρικό έργο τον ρόλο του επιθετικού, θα ήταν πολύ κακός ηθοποιός..." Μ' αυτά τα λόγια περιέγραψε χθες τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο δικαστήριο της Άμφισσας ο διευθυντής της Σχολής Μωραΐτη Γιώργος Θαλάσσης, αποκρούοντας κάθε ισχυρισμό της υπεράσπισης των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του περί επικίνδυνης και ανάρμοστης συμπεριφοράς του παιδιού.

Όπως τόνισε στο δικαστήριο ο διευθυντής του σχολείου, ο Αλέξανδρος "δεν είχε πολιτική άποψη, παρά το ότι είναι επιθυμητό παιδαγωγικά να έχουν τα παιδιά πολιτική άποψη". Ο Γ. Θαλάσσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το παιδί, που ήταν πολύ δεμένο με την αδελφή του και μάλιστα πολλές φορές καθυστερούσε γιατί την περίμενε. Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις και για τον ανήλικο φίλο του Αλέξανδρου, Ν.Ρ., ο οποίος, αν και βασικός αυτόπτης, δεν έχει εμφανιστεί για να καταθέσει, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στην κοινωνία και τους θεσμούς".

Ο υπερασπιστής των κατηγορούμενων, Αλ. Κούγιας, επιχείρησε να εμποδίσει την κατάθεση του Γ. Θαλάσση, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει να προσφέρει στην υπόθεση η μαρτυρία του, στη συνέχεια ωστόσο τον "βομβάρδισε" με ερωτήσεις, κάποιες από τις οποίες απαγορεύτηκαν από την πρόεδρο της έδρας ως υποθετικές.

"Αφού θέλατε να μου κάνετε τόσες ερωτήσεις, γιατί επιμένατε να μην εξεταστώ;" αναρωτήθηκε ο μάρτυρας, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ό,τι και να πείτε, δεν πρόκειται να κλονίσετε την εμπιστοσύνη μου στα παιδιά"...

Ο Αλ. Κούγιας, τέλος, προσέφυγε εναντίον της απόφασης της προέδρου της έδρας με την οποία δεν είχε κάνει δεκτό να εξεταστούν κατ'αντιπαράσταση οι μάρτυρες των οποίων είχε γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, από το δικαστήριο και τους είχαν προσάψει την κατηγορία της ψευδορκίας. Επίσης προσέφυγε κατά της απόρριψης του αιτήματος να ξανακληθούν αυτόπτες μάρτυρες, για τους οποίους είχε ζητήσει να εξεταστούν για την ιδεολογική τους άποψη και θέση στα όσα συνέβησαν το βράδι της δολοφονίας του 15χρονου και τους είχε χαρακτηρίσει ακραίους αναρχικούς και επικίνδυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: