Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δεν θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για "τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών κατόπιν εορτής" εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια, εκτιμώντας ότι με την επιλογή αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται επικοινωνιακά τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. "Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελεί ντεκόρ για τη δημιουργία εντυπώσεων συναίνεσης σε προειλημμένες αποφάσεις όταν αυτή η συναίνεση δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

"Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελεί ντεκόρ για τη δημιουργία εντυπώσεων συναίνεσης σε προειλημμένες αποφάσεις"

Η ελληνική κοινωνία δεν συναινεί σε μέτρα άδικα και καταστροφικά", δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενημερώνοντας τον Κ. Παπούλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Συν τοις άλλοις, αφού εξήρε την εν γένει διαδρομή του κ. Παπούλια γιατί "υπήρξε αντιστασιακός, αντάρτης", εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τού, λέγοντας ότι "όσο μπορεί και όσο του επιτρέπει ο θεσμός θα κρατήσει στάση ευθύνης". Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθορίστηκε στη χθεσινή πρωινή κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας του συμμαχικού σχήματος, όπου και αποφασίστηκε να επαναλάβει την πρόταση για δημοψήφισμα αλλά και να θέσει θέμα δημοκρατικής νομιμότητας της επιλογής.

"Θέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να προχωρά σε επιλογές που υπερβαίνουν τη λαϊκή εντολή που μόλις πριν από έξι μήνες έλαβε από τον ελληνικό λαό. Ήταν μια εντολή όχι κατεδάφισης της κοινωνίας, αλλά μια εντολή για την κοινωνική προστασία και την προστασία του αδύνατου", δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Αλ. Τσίπρας, κάνοντας γνωστό ότι εξέθεσε στον Κάρολο Παπούλια την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για "την ανάγκη να υπάρξει δημοκρατική διέξοδος και ο ελληνικός λαός να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του δηλαδή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για αυτά τα μέτρα.

Θα την "πατήσει" ο Γ. Παπανδρέου

Νωρίτερα, από τη συχνότητα του Μega, ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δέχεται τις προτάσεις που ακούει από τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά δεν δέχεται τις προτάσεις από την αριστερά. Μάλιστα, εκτίμησε ότι "θα την «πατήσει» ο πρωθυπουργός", διότι "δεν είναι αυτοί οι φυσικοί του σύμμαχοι. Δεν είναι φυσικός του σύμμαχος ούτε ο κ. Καρατζαφέρης, ούτε ο κ. Μητσοτάκης.

Θα χρησιμοποιήσουν τον Γ. Παπανδρέου, θα κάνει τη βρώμικη δουλειά και μετά, όταν δεν θα τους είναι πια χρήσιμο θα τον έχουν ως πρωθυπουργεύοντα πρωθυπουργό και όχι ως πρωθυπουργό της χώρας". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τα μέτρα "απολύτως δικά του", υποστηρίζοντας ότι τα συνδιαμόρφωσε ο Γ. Παπανδρέου με την ΕΚΤ , την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. "Δεν έχουμε κυβέρνηση Μέρκελ, ούτε έχουμε κατοχή της χώρας. Αυτά που ακούγονται και είναι εξαλλοσύνες, βοηθάνε τον πρωθυπουργό να βγαίνει λάδι. Ο ίδιος επιλέγει αυτή την πολιτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: