Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αιώνια μαθητές;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

Ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης και Ανασφάλιστη "μαθητεία" για νέους άνεργους, είναι το νέο δώρο για τη νεολαία από την κυβέρνηση


Σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου την Κυριακή (αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας ως προς το όριο των επιτρεπόμενων απολύσεων, το ύψος των αποζημιώσεων και του κατώτατου μισθού), προβλέπεται η θεσμοθέτηση "υποκατάστατου" του σημερινού κατώτατου μισθού που διαμορφώνεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικά, ο υπουργός "φωτογράφισε" την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ καθιερώνοντας: α) τριετή μαθητεία για νέους άνεργους με απολαβές γύρω στα 350 ευρώ, αλλά και β) δημιουργία "Συμβολαίου Πρώτης Απασχόλησης" που θα αφορά τις νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες θα αμείβονται με 550 ευρώ, έναντι των 740 ευρώ που ορίζει η τελευταία σύμβαση. Τέλος, θα προβλέπονται ευνοϊκοί όροι για αύξηση της μερικής απασχόλησης.


Η κατάσταση ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΙΑ ΕΙΝΑΙ η περιπλάνηση στην εργασιακή ζούγκλα και η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Κάθε μέρα που περνά το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην αφαίμαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.


Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν τα έχει βάλει με το έλλειμα, αλλά με τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων-για το λόγο αυτό προχωρά στην επιβολή και της μαθητείας, η οποία παγιώνει τα stage στις εργασιακές σχέσεις.Επειδή τα μέτρα δεν είναι αναγκαία,αλλά έχουν ένα σαφές ταξικό πρόσημο κατά των εργαζομένων, το επόμενο διάστημα έχουμε καθήκον να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που είχαν προκαλέσει οι νέοι εργαζόμενοι μετά την κατάθεση του αντίστοιχου συμβόλαιου πρώτης απασχόλησης στη Γαλλία.


Η Νεολαία Συνασπισμού, καλεί τους νέους και νέες να αντισταθούν στη μετατροπή της εργασίας τους σε αιώνια μαθητεία και να δώσουν δυναμικά το παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: