Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πολεμικές δαπάνες

Με σύνθημα «Φτάνει πια με την «ιερή αγελάδα» των εξωφρενικών εξοπλισμών!» θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πολεμικές δαπάνες σήμερα στις 11π.μ. μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την εκδήλωση διοργανώνει η «Παγκόσμια Πορεία Γυναικών –Ελληνικό Δίκτυο» ενώ συμμετέχουν και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρου, το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία και άλλες συλλογικότητες.

«Την ώρα που τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις, καταδικάζοντας στη φτώχεια, στην ανεργία, στον αποκλεισμό και στο μόνιμο άγχος εκατομμύρια ανθρώπους, και κυρίως εμάς τις γυναίκες, αυτήν ακριβώς την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης, η μικρή Ελλάδα κατέχει στην Ευρώπη ένα θλιβερό ρεκόρ: Είναι πρώτη στις στρατιωτικές δαπάνες!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Παγκόσμια Πορεία Γυναικών».

«Φτάνει πια με την ελληνική «ιερή αγελάδα» των τρελών εξοπλισμών που κανείς δεν τολμάει να αγγίξει!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Και ακριβώς επειδή δεν πάει άλλο, εμείς της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών απαιτούμε:
• Να σταματήσει ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών Ελλάδας και Τουρκίας
Να αναθεωρηθούν τώρα δραστικά προς τα κάτω τα εξοπλιστικά προγράμματα
• Καμία συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων, όπως στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο.
• Επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες (υγεία, εκπαίδευση, στέγαση, προστασία περιβάλλοντος, κλπ.) που χρειαζόμαστε εμείς οι γυναίκες και η κοινωνία ολόκληρη
• Δημιουργία δομών στήριξης ενάντια στη βία κατά των γυναικών
• Λεφτά για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και όχι για όπλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: