Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Ανυποχώρητοι στην κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παραμένουν, για πέμπτη μέρα, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής, οι οποίοι διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους. Υπό κατάληψη παραμένει και το Εθνικό Τυπογραφείο, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εφοριακοί. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής πρόκειται να έχουν σήμερα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη καθώς και με την διοίκηση του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να βρεθεί μια λύση ώστε να επαναλειτουργήσει η υπηρεσία. Σημειώνεται ότι πέραν του ότι δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τις αποζημιώσεις τους, θολό είναι ακόμα και το τοπίο όσον αφορά το πόσοι από αυτούς θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και πόσοι θα συνταξιοδοτηθούν.

Το Εθνικό Tυπογραφείο από την άλλη, τελεί υπό κατάληψη από την Παρασκευή, με στόχο της κίνησης αυτής να μην τυπωθεί ο νόμος με τα νέα οικονομικά μέτρα.

Οι εφοριακοί από την άλλη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και αυτή την εβδομάδα, κατεβαίνοντας σε νέα 48ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για πρόσθετες μισθολογικές περικοπές - πέραν του 10% στα επιδόματα και ζητούν περαιτέρω στελέχωση των εφοριών.

Αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, τo κλείσιμο όλων των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), μέχρι και την Πέμπτη, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Η απόφαση ελήφθη εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «κοινωνικά άδικα» και κάνει λόγο για «λεηλασία του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία. Σημειώνεται ότι στους Χ.Υ.Τ.Α. δεν γίνεται διακομιδή απορριμμάτων από τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, στη 1 μ.μ. η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενη για τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό και ειδικότερα τη δρομολογημένη από την ΕΕ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: