Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μπαράζ κινητοποιήσεων σήμερα

Απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις στις 10 το πρωί οι συνταξιούχοι. Αντιδρούν στο πάγωμα των συντάξεων που αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για συμφωνία απόκτησης του 75% των Ελληνικών Ναυπηγείων στην Abu Dhabi Mar. Έχουν επίσης προγραμματίσειί συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 11:00 και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Απεργούν για δεύτερη μέρα σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί. Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στο λογιστικό προσδιορισμό και την τήρηση βιβλίων και στοιχείων εσόδων και εξόδων, που προωθείται από την κυβέρνηση για τον κλάδο, έναντι του συστήματος της τεκμαρτής φορολόγησης. Χθες, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της Αθήνας, πράγμα που δεν αποκλείεται να κάνουν και σήμερα.

Στις 13:00 στο υπουργείο Οικονομικών, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας διαμαρτυρόμενη για τα νέα μέτρα. Στο μεταξύ, νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλε για τις 16 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «εκτιμώντας την αρνητική ένταση και εξέλιξη, την ανακοίνωση και νέων μέτρων, περικοπών και μείωσης του εισοδήματος, των αποδοχών, καθώς και την επιβάρυνση του κλίματος (με κάθε λογής σενάριο) στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αποφάσισε νέες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις».

Στις 5 μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες της Αττικής θα γίνουν πορείες του ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ομόνοια, στο Μετρό Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια στη Νέα Ιωνία, στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, στο ξενοδοχείο «Caravel» στα Ιλίσια και στο Μετρό Δάφνης.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα όλοι οι δήμοι της Ικαρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού και καλούν τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες αλλά και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου. Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα αφορούν την τακτική σύνδεση του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων, χειμώνα - καλοκαίρι, με το λιμάνι του Πειραιά και τη Βόρειο Ελλάδα, την δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων, την μείωση του υψηλού ναύλου επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων κατά 50%, την στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με την εφαρμογή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους, την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την δημιουργία Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, την απρόσκοπτη καθημερινή αεροπορική σύνδεση με Αθήνα, την επαναφορά των αεροπορικών ναύλων.

Τέλος, πορεία με αφετηρία την πλατεία Δικαστηρίων στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, ενάντια στα σχέδια για την εκτροπή του Αχελώου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: