Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Νέα επίθεση τύπου Κούνεβα

Ακόμη ένα περιστατικό «εργοδοτικής τρομοκρατίας» καταγγέλλει το «Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού», με θύμα μία εργαζόμενη στην αλυσίδα καφετεριών VΙΑ VAI. Για νέο κρούσμα ίδιο με αυτό της Κωνσταντίνας Κούνεβα έκανε λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και την Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο tvxs.gr και ζήτησε την άμεση επέμβαση εισαγγελέα.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργαζόμενη μετανάστρια Κάρμεν Μ. απολύθηκε με την επιστροφή της από νόμιμη ιατρική άδεια. Στις συναντήσεις για την καταβολή αποζημίωσης ο εργοδότης Στέλιος Καρέζος εμφανίζεται «προκλητικός» τόσο απέναντι στην εργαζόμενη, όσο και στους εκπροσώπους του σωματείου.

Η 23η Μάρτη ήταν η μέρα όπου θα γινόταν ο τελικός διακανονισμός. Ο Στέλιος Καρέζος παρευρέθη και τραβούσε φωτογραφίες από τη συνάντηση, στην οποία είχαν προσέλθει μαζικά, μέλη του σωματείου.

Στην απαίτηση των παρευρισκόμενων να σταματήσει να τραβάει φωτογραφίες απάντησε επιδεικνύοντας το όπλο του. Οι δύο πλευρές κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου έγινε καταγραφή του γεγονότος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου «οι αστυνόμοι αφού κατέγραψαν το γεγονός «συνέστησαν» στην εργαζόμενη και τα μέλη του σωματείου να μην προβούν σε μηνύσεις, ώστε να μη δεχθούν αντιμήνυση από τον Στέλιο Καρέζο κι οδηγηθούν όλοι στο αυτόφωρο. Ο Στέλιος Καρέζος καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού παρέμενε έξω από το τμήμα και επαναλάμβανε τη φράση ‘’Τώρα μπλέξατε’’»

«Στις 24 Μάρτη και ενώ η Κάρμεν Μ. κατευθυνόταν στο σπίτι της δέχθηκε βάναυση επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι αφού την χτύπησαν στο κεφάλι την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη και λιπόθυμη στην είσοδο του σπιτιού της», αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου, σημειώνοντας ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν ληστεία καθώς οι άγνωστοι δεν της πήραν ούτε τα χρήματα, ούτε το τηλέφωνό της.

«Πρόκειται για μία εγκληματική ενέργεια που θυμίζει δράσεις της μαφίας κατά του συνδικαλιστικού κινήματος στις ΗΠΑ, σε παλαιότερες δεκαετίες, του 30, του 40 και του 50», τόνισε μιλώντας στο tvxs.gr, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και την Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση της εισαγγελίας Αθηνών αλλά και των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών του υπουργείου εργασίας.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία, τις οποίες «θα πρέπει να αναζητήσει ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης», καθώς όταν η εργαζόμενη πήγε να κάνει μήνυση την απέτρεψαν. «Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε επί της ουσίας ίδιο κρούσμα με αυτό της Κωνσταντίνας Κούνεβα, απλά δεν είναι με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες συνέπειες», τόνισε.

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχει «ενταθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, με ορισμένους εργοδότες να έχουν αποθρασυνθεί λόγω και των μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και της πολιτικής λιτότητας και αυταρχισμού», προσθέτοντας ότι «τα πιο μεγάλα θύματα των πολιτικών της λιτότητας, του αυταρχισμού και τις αυθαιρεσίας από τους εργοδότες είναι και τα πιο αδύνατα τμήματα της εργατικής τάξης, δηλαδή οι νέοι και οι μετανάστες».

Περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Via Vai, Σταδίου 3, ενώ την Κυριακή 28 Μάρτη, στις 18.00, το «Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού» θα πραγματοποιήσει συνέλευση στο Πολυτεχνείο.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: