Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Επέκταση των νέων μέτρων και στον ιδιωτικό τομέα βλέπει ο ΣΥΝ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ τονίζει ότι λίγες ώρες μετά την ψήφιση των μέτρων από την Bουλή , με διαδικασίες εξπρές, άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος για την επέκταση τους και στον ιδιωτικό τομέα .

Επίσης χαρακτηρίζει τα μέτρα "αποτυχία" καθώς όπως λέει αυτό αποδεικνύεται "από το τοκογλυφικό επιτόκιο που δανείστηκε προχθές το ελληνικό δημόσιο".

Υπογραμμίζει δε, ότι "τα οδυνηρά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα επιβεβαιωθούν από την εκτίναξη της ανεργίας, την οικονομική εξόντωση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων και το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

"Πρόκειται για μια καθολική επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας . Η απάντηση θα είναι διαρκής μέχρι την ήττα της αυτής της αντικοινωνικής πολιτικής" είπε.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που αφορούν την αποδοχή των νέων μέτρων από τους πολίτες, δηλώνει ότι:

"H βουβή αγανάκτηση για τα μέτρα της κυβέρνησης αποκτά φωνή, δημιουργώντας ένα τεράστιο και ογκούμενο κύμα αντίστασης απέναντι στην ανάλγητη και αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική".

"Όσο οι δομές της Ε.Ε. θα κινούνται στη λογική της εξυπηρέτησης και της πρωτοκαθεδρίας των κερδοσκοπικών αγορών και των συμφερόντων των τραπεζών, το μέλλον και η συνοχή της Ε.Ε. θα είναι αβέβαιο και η κρίση θα γιγαντώνεται" τονίζει σχολιάζοντας τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: