Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Φορο-παράδεισος για μεγαλοφοροφυγάδες

Σκανδαλώδης είναι η απαλλαγή των κατεχόντων από τα φορολογικά βάρη μέσω προσδιορισμού -με το φορολογικό νομοσχέδιο που πήρε χθες τον δρόμο για τη Βουλή- του ελαχίστου ορίου εισοδήματος, μέσω τεκμηρίων μειωμένων ακόμη και κατά 90% για όσους κατέχουν μεγάλες κατοικίες, υπερπολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, κότερα, πισίνες, βίλες, οικιακές βοηθούς, οδηγό κ.λπ. Πλέον, με τα τεκμήρια αυτά, οι κατέχοντες δεν χρειάζεται να δείξουν στην εφορία τα πραγματικά τους εισοδήματα, καθώς θα μπορούν να καλύπτουν τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής τους με συμβολικά ποσά.

Το νομοσχέδιο βάζει ακόμη τέλος στις εκπτώσεις δαπανών από τα εισοδήματα καθώς περικόπτονται στο μισό οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος της δαπάνης για την εξόφληση τόκων στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας που έχει συναφθεί από 1ης Ιανουαρίου 2009 και από τον φόρο θα εκπίπτει πλέον μόλις το 20%.

Αναφορικά με το καθεστώς φορολόγησης των αποζημιώσεων, επέρχεται αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τα 30.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά στα 60.000 ευρώ, αλλά με κλιμακούμενους συντελεστές έως 30%.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: