Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Γλέζου με τον αστυνομικό που τον "ψέκασε" με χημικά

Συνάντηση με τον αστυνομικό των ΜΑΤ που τον «ψέκασε» με χημικά, στη διάρκεια της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ κατά των μέτρων της κυβέρνησης την προηγούμενη Παρασκευή στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, είχε ο Μανώλης Γλέζος.

Ο αστυνομικός επισκέφθηκε τον Μανώλη Γλέζο στο σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχό του και φέρεται να ζήτησε πολλές φορές συγνώμη, από την ιστορική προσωπικότητα της Αριστεράς.

Ο αστυνομικός απευθυνόμενος στο κ. Γλέζο, του είπε ότι δεν τον γνώριζε και πως ένιωσε ότι κινδύνευε με αποτέλεσμα να δράσει βασιζόμενος στο ένστικτο του, προσθέτοντας επίσης ότι στη σχολή δεν διδάσκονται ιστορία.

Ο Μανώλης Γλέζος αποδέχθηκε τη συγνώμη του αστυνομικού, αλλά, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η συγγνώμη του αστυνομικού για την πράξη του, αλλά τον ενδιαφέρει «να κατανοήσει αυτό το νεαρό παιδί το πρόβλημα». «Ρόλος της αστυνομίας είναι να κυνηγά το έγκλημα και όποιον παραβιάζει το νόμο κι όχι το λαό όταν διεκδικεί τα δίκαιά του» τόνισε ο κ. Γλέζος μιλώντας στη ΝΕΤ και πρόσθεσε: «Ο νεαρός αστυνομικός φαίνεται ότι κατανόησε το πρόβλημα, όχι όμως και η κυβέρνηση, που επανέλαβε την καταστολή στην κινητοποίηση της Πέμπτης».

Αναφορικά με τη διδασκαλία της ιστορίας στις αστυνομικές σχολές ο κ. Γλέζος σημείωσε πως «ζητάμε από τους μετανάστες να ξέρουν ιστορία, ενώ δεν τη διδάσκονται οι αστυνομικοί».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: